Dalton Banden MC – Info

Dalton Banden MC – Hvad og Hvorfor?

Ideen til at lave en mc-klub, der er baseret på mc’er, der matcher Yamaha RD 350 i ydelse og køreegenskaber, blev født af Joe / undertegnede i okt 2004 – efter at 3 gutter (Burger, Killer & Joe) i 5-6 timer en eftermiddag på nogle småveje Syd for Ålborg bare havde haft det SÅ sjovt sammen på vores RD’ere.
Det skulle simpelthen prøves igen – og igen – sammen med andre – flere ad gangen – og for at det skal kunne blive lige så sjovt igen, er mc’erne nødt til at matche hinanden rimelig godt. Ikke mindst pga. at forskellige typer og størrelse af mc’er jo ofte ønsker at køre på forskellige typer af veje – i vidt forskelligt tempo. Ikke optimalt.
Så “køreklub”, “matchmaking” og “småveje” var kodeordene fra starten.

Vi afgrænsede klubterrioriet fra Skagen til Århus, så vi havde en chance for at kunne mødes på vores relativt små mc’er.. – og vi troede ikke at der fandtes RD’ere nok i det område til at lave en klub (men vi blev klogere), så vi lavede en liste over, hvilke mc’er vi mente der matchede RD 350 i ydelse, køreegenskaber osv. (se nederst i oversigten tv.) og satte ejerskab af en af de mc’er som betingelse for medlemskab.

I 2005 var der så en fra Fyn der ønskede at melde sig ind med sin RD 350… og så besluttede vi at gøre klubben landsdækkende, pga. det sjældne ved RD 350 og det fede ved kontakt til andre med RD’ere…

Siden 2004 har jeg og min primære køremakker, Killer, kørt med omkring 50 Daltons på ture i hele DK.

Pt 55 mc’er i alt, 42 2-taktere, heraf 26 RD’ere – 45 medlemmer.

4 afdelinger / chapters:
Nord-, Midt- og Sønderjylland, Fyn, Sjælland.

Hver afd. laver egne lokale ture, hvis de gider

Vi har mødtes til andres arr. – f.eks. Træf på Toppen, Fyns MC festival, RR på Ring Djursland, Mosten race day, Bakkeåbning mm.

I 2016 var nogle af os en tur på Ring Knutstorp i Sverige. On-boardvideo med undertegnede kan findes i linksamling nederst tv

Vi optager kun medlemmer fra Danmark – excl. Bornholm og Færøerne, da vi er en køreklub, først og fremmest og det er meningen at vi skal kunne mødes uden det store besvær.

Indbyrdes kontakt i klubben foregår i en lukket gruppe på Facebook.
Ikke-medlemmer kan skrive til klubben via “Kontakt” i oversigten

Ingen kontingent for at være medlem.
Ingen mødepligt til fællesture eller andet
Bare godt humør og en mc, der matcher Yamaha RD 350
(Se: “Hvilke mc’er matcher RD 350?” i oversigt tv.)

Adfærd på MC i Dalton Banden MC

RD 350 er (som alle ved) en lille hidsigprop – perfekt til at bizze på småveje og lave godt med røg i gaden – så det kan simpelthen ikke undgås at der går lidt ballade i den.

Det kan godt være svært at tage det stille og roligt, når 5-6 stks. følges på små 2-taktere.. – men så kører vi bare ud på de helt små veje (langt ude på landet), hvor det (omtrent) kan lade sig gøre at overholde hastighedsbegrænsningerne, samtidig med at vi kører sportscruise / småræs

Det skal være sjovt for alle, så tempoet bliver (forsøgt) afpasset, så alle kan følge med

Af og til dovnecruiser vi bare derudaf – og det er RD 350 også udmærket til – bare ikke for længe ad gangen…

Dalton-Aktiviteter

Vi har ikke selv noget træf eller lign. arrangementer (endnu) – nasser 100 % på andres.
Mange billeder fra Dalton-meetings / fællesture  kan ses i “Dalton meetings” (se oversigt tv)